Lid worden?

Vrijwilliger

OCHTEN 4 MEI 2023

Het thema van het herdenken en vieren in 2023 is Leven met oorlog.

De afstand in tijd tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar de herinneringen en het belang van vrijheid geven we aan elkaar door. Immers ook nu hebben oorlog en de dreiging daarvan een grote impact op ons leven. Het belang van vrijheid is hiermee actueler dan ooit.

Met het thema ‘Leven met oorlog’ is er aandacht voor de gevolgen van oorlog op individuen, families en de samenleving als geheel. Het thema bevat naast ‘oorlog’ gelukkig ook het woord ‘leven’. Het leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Toch zoeken we dit voor ons, onze (klein)kinderen en de mensen om ons heen. In het bijzonder voor hen die gevlucht zijn en in ons midden wonen.

 

 

 

 

Laten we herdenken en vieren. Iedere inwoner van Ochten en Eldik willen we graag ontmoeten tijdens de herdenking. Er zal tijdens de plechtigheid onder meer muzikale begeleiding zijn en een inbreng van de scholen. In de periode voorafgaand aan de herdenking zullen leerlingen creatief bezig gaan met wat vrijheid in deze tijd voor hen betekent. Beelden hiervan zullen getoond worden op 4 mei.

Maakt u gebruik van de vrijheid samen te herdenken? Het programma start 4 mei om 19.30 uur bij het monument aan de Kerkstraat in Ochten.