75jaarvrijheid

Op 4 mei herdenken wij in Ochten, met jong en oud, in samenwerking met de Harmonie en het Nederlands Hervormd kerkkoor, alle oorlogsslachtoffers omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De herdenking vindt plaats bij het monument ter nagedachtenis aan het 44e Regiment Infanterie voor de Nederlands Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Ochten.

Tussen 2016 en 2020 is het thema van het herdenken en vieren van het Nationaal Comité 4&5 mei: “Geef vrijheid door”. Het is een oproep aan iedereen om zich in te zetten voor vrijheid en te beseffen wat vrijheid betekent.

Op de site van de gemeente Neder-Betuwe staan de verschillende activiteiten die door de Oranjeverenigingen en 4/5 mei comités worden georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid.